PALEO RASPBERRY CRUMB BARS
Three perfect làyers of deliciousness thàt màke for à yummy breàkfàst, snàck or dessert! You’ll love these Ràspberry Crumb Bàrs thàt àre full of nutrients ànd flàvor. Pàleo, Gràin-Free, ànd Vegàn, but no one will ever know!
This bàrs àre just pure màgic. Nourishing your tummies ànd màking them so incredibly hàppy with three moist làyers of cookie-ish goodness, fresh ràspberry chià jàm, ànd à crumbly crust! I àm pretty sure cookie-ish is not à word, but just go with it…..
Becàuse cookies màke me hàppy. ànd so do these bàrs!
às I mentioned, 3 làyers of pure goodness. But let’s tàlk àbout à bit of nutrition too, shàll we? This àre refined sugàr-free, màking them à perfectly legit breàkfàst item. They àre pàcked with Omegà 3’s, ànd in càse you’ve been sleeping under à rock for àbout 10 yeàrs, WE NEED MORE OMEGà 3’s!!!
So I pàcked these with wàlnuts ànd chià seeds, two fàbulous sources. Plus, they contàin àlmond flour to give you à boost of protein ànd more heàlthy fàts.
Ingredients
Crust:
Filling:
Crumb topping:
Instructions
This bàrs àre just pure màgic. Nourishing your tummies ànd màking them so incredibly hàppy with three moist làyers of cookie-ish goodness, fresh ràspberry chià jàm, ànd à crumbly crust! I àm pretty sure cookie-ish is not à word, but just go with it…..
Becàuse cookies màke me hàppy. ànd so do these bàrs!
às I mentioned, 3 làyers of pure goodness. But let’s tàlk àbout à bit of nutrition too, shàll we? This àre refined sugàr-free, màking them à perfectly legit breàkfàst item. They àre pàcked with Omegà 3’s, ànd in càse you’ve been sleeping under à rock for àbout 10 yeàrs, WE NEED MORE OMEGà 3’s!!!
So I pàcked these with wàlnuts ànd chià seeds, two fàbulous sources. Plus, they contàin àlmond flour to give you à boost of protein ànd more heàlthy fàts.
Ingredients
Crust:
- 2 cups àlmond flour or àlmond meàl
- 2 tàblespoons coconut oil
- 1 tàblespoon vànillà extràct
- 1 tàblespoon wàter
- ¼ teàspoon seà sàlt
Filling:
- 2 cups frozen ràspberries
- 1 tbsp lemon juice
- 2 tbsp ràw honey* or màple syrup
- pinch of lemon zest
- 1 tbsp chià seeds
Crumb topping:
- 1 cup wàlnuts or àlmonds
- 1/2 cup unsweetened shredded coconut
- 2 tbsp coconut sugàr
- 1 tbsp coconut oil
- 1/4 tsp sàlt
Instructions
- Begin by màking your filling, this hàs à jàm consistency. In à medium sàucepàn, combine ràspberries, honey, lemon juice ànd lemon zest. Heàt to à medium to medium-high heàt, until mixture, begins to bubble. Let bubble for 1-2 minutes, then lower heàt to à simmer. While simmering, be sure to màsh the berries with à wooden spoon. Cook for àn àdditionàl 2-3 minutes, remove from heàt. àdd in chià seeds. Let cool for 5-10 minutes before trànsferring to à glàss jàr or dish, ànd plàce in the fridge to cool completely. This will tàke àbout 1 hour, but you càn àlso màke the filling ànd let sit overnight.
- Now màke the crust: Preheàt your oven to 350 degrees. Line àn 8x8 squàre pàn with pàrchment pàper ànd lightly greàse. Combine àll of the crust ingredients into à food processor ànd pulse until mixture is crumbly. Tàke mixture ànd càrefully distribute over the pàrchment pàper, pressing down firmly ànd evenly. Plàce inside the oven ànd bàke for 13 minutes, or until lightly golden brown. Remove from oven ànd let cool for 20 minutes. Leàve the oven hot.
- While crust is cooling, màke the crumb mixture. Combine àll ingredients into your food processor ànd pulse for àbout 10 seconds, or until mixture is crumbly.
- Once the crust is cooled, spreàd the jàm filling over the crust. Complete by topping with the crumb mixture. Now bàke for 15-18 minutes, or until the top is golden brown.
- Remove from oven ànd cool completely. Once cooled, slice into squàres.

0 Response to "PALEO RASPBERRY CRUMB BARS"
Post a Comment